sâmbătă, 22 septembrie 2012

Imbogateste aromele toamnei cu un Tort de Ciocolata


Zilele acestea toamna si-a intrat in drepturi, aducand nori de ploaie si frunze ruginii . E timpul sa aprindem cuptoarele si sa punem ibricul de cafea pe foc.Saptamana trecuta am primit o invitatie de la Dr. Oetker, sa-mi aleg din retetar un dulce si sa prajituresc cu produsele puse la dispozitie de ei. Mi-a placut Tortul de ciocolata si am hotarat sa il prepar.  Astfel ca m-am inscris si eu in concursul pt bloggeri si am primit aromatele pliculete Dr. Oetker, dar si una din esentele cu aroma intensa pe care Dr. Oetker le promoveaza toamna aceasta in format mai mare si care iti pot aduce premii fabuloase.

Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să  intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii. 

Deci , ieri, cu ploaia batand  discret in geam, am preparat Tortul de ciocolata pentru care avem nevoie de urmatoarele ingediente:
Pentru aluat:
-200 g unt moale,
-150 zahăr pudră,
-1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker,
-5 gălbenuşuri,
-170 g făină ,
-1 plic Original Pudding cu gust de
-vanilie Dr. Oetker,
-½ plic Praf de copt Dr. Oetker,
-100 g ciocolată rasă,
-100 g nuci măcinate,
-5 albuşuri,
-50 g zahăr
 Pentru cremă:
-500 ml frişcă vegetală,
-2 plicuri Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
-250 g afine,
-1 linguriţă Esenţă de rom Dr. Oetker.
Pentru ornare:
-Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker.
 Pasul 1 Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se
obţine o spumă. Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se
amestecă cu spuma de unt şi se adaugă ciocolata şi nucile. Se bat spumă albuşurile
cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.

 Pasul 2 Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de
24 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului
preîncălzit.
Cuptor electric: 200 ºC(preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 180 ºC(preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)
 Timp de coacere: cca. 45 de minute (cuptor electric), 60 minute (cuptor cu gaz).


 Pasul 3 Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea
de 1,5 cm. Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie.( eu am dat bucatile de aluat prin razatoarea mare)

Pasul 4 Se bate frișca și se amestecă cu zahărul Bourbon care are o aroma puternica si seminte din pastaile de vanilie și afinele. Se adaugă 2/3 din
firimituri şi esența de rom și se amestecă încet. Crema se aranjează sub forma unei
cupole. Restul de firimituri se presară deasupra împreună cu zahărul pudră. Se dă
la rece până la servire.


Un tort delicat , cu o crema fabuloasa, usor de facut , imbogatit cu aromele DR.Oetker.

Si nu uitati, oricare 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit. 



Trimiteţi un comentariu