Placinta cu dovleac , aromata

Zilele trecute am vazut pe Blogul Teo's kitchen o reteta cu un mouse fabulos de dovleac, care m-a impresionat tare mult, asa ca am jefuit gradina de un burtos portocaliu de vreo 4 kg si cu niste condimente Afaf si mi-am facut si eu cadou un dulce de suflet pentru o duminica insorita de toamna . Alaturi de o cafea cu cardamon am impresionat musfirii neasteptati de dupa amiaza :D.
Ingrediente:
800 gr gem de dovleac ( 3 kg dovlec ras +100 gr zahar)
1 varf de cutit nucsoara macinata
1 varf de cutit scortisoara
1 varf de cutit anason macinat
1 foaie de aluat frantuzesc sau aluat de foietaj cumparat
1 ou
zahar vanilat pentru pudrat
Intai am pregatit gemul asa: dovleacul l-am curatat de coaja si partea pufoasa cu samburi , apoi l-am dat prin razatoare si l-am calin impreuna cu mirideniile si 100 gr zahar. L-am lasat pe foc mic cam 3 ore , pana a ramas un gem legat si parfumat :).( nu va speriati, la inceput gemul este foarte apos, dar apoi scade.)
Intindeti foaia in tava mica de la aragaz,( eu am avut o foaie de aluat frantuzesc in congeletor dar puteti folosi o foaie de foietaj de 400 gr din comert) , intepati foaia din loc in loc , apoi puneti gemul parfumat deasupra. Pt decor am folosit cateva fasii de aluat din care am format un grilaj.
Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptor pt 40 minute. Se scoate, se lasa la racit, se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza dupa pofta inimii.






Comentarii