Rulada cu portocale si miez de lapte


Pentru ca astazi este 1 iunie si petrecerile pt cei mici se vor tine lant pana luni :D , va invit sa gatiti cateva "bunatati " usoare pentru micii invitati. Bucate mititele pt manute dolofane, care sa poata fi indesate in gurite pofticioase fara prea multa bataie de cap. Si ce altceva poate fi mai delicios pentru cei mici decat rulada din blat pufos de pandispan cu umplutura de portocala caramelizata si acoperita de ciocolata...
O reteta fantastica, de mare clasa, cu nivel de dificultate medie... si aici ma refer doar la foaia de rulada si timpul ei de coacere, dar suuuper delicioasa, asa ca merita efortul . 


ingrediente pentru foaia de la rulada
3 oua
3 linguri de zahar
3 linguri faina alba
ingrediente pentru umplutura
200 g miez de lapte de la delaco sau mozzarella
2 portocale
2 linguri zeama de portocala
100 g ciocolata cu lapte
un pumn de stafide
3 linguri zahar

Pentru inceput facem compozitia pentru umplutura.Zaharul se pune intr-un vas si se caramelizeaza, se stinge apoi cu zeama de portocala si se adauga stafidele, se fierbe 10-15 minute pana se obtine un sirop gros, punem portocalele curatate de pielita alba si mai fierbem 5 minute, intorcand feliile pe toate partile. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Amestecam apoi cu branza taiata cubulete.


Cuptorul se incalzeste la 200 grade. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se transforma in bezea, adaugam apoi faina toata odata si amestecam de sus in jos,cu o spatula pana la incorporare. Compozitia se intinde in tava de la cuptor, pe hartie de copt cam de jumatate de cm grosime. Se coace 10 minute la foc mediu. ( Daca se coace prea mult se va rupe la rulare).

Cand este gata , se scoate se pudreaza din belsug cu zahar si se rastoarna pe o alta hartie de copt, sau un servet de bucatarie curat.Inlaturam marginile , punem toata umplutura pe latura mai lunga si rulam strans, cu ajutorul hartiei. Lasam sa se raceasca complet. Asezam rulada pe un platou si o invelim in ciocolata topita pe bain-marie. se taie fielii de 3-4 cm se orneaza cu fasii de coaja de portocala si se " disfruta"...

Comentarii