Fursecuri cu faina integrala si mix de seminte

Ho, ho, ho... In fiecare an Mos Craciun pare tot mai rotofei , iar Rudolf tot mai obosit cand ajunge si la bradutul nostru... O fi de la prea mult martipan ? sau prea multi biscuiti cu ciocolata poate? Anul acesta langa bradutul meu il asteapta un ceai cald si niste fursecuri din ingrediente sanatoase, integrale... Usor crocanti la exterior si moi si fragezi in interior.

Ingrediente:
400 g faina integrala
150 g zahar brun
2 oua
200 g unt slab
1/2 lingurita praf de copt
coaja si zeama de la o lamaie
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare

200 g seminte asortate ( semintele pot fi inlocuite cu ciocolata, stafide, merisoare)
Pentru aceasta reteta untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Radem coaja lamaiei, dupa ce afost spalata in prealabil, iar cu zeama stingem praful de copt. Ingredientele se pun intr-un bol incapator si se amesteca. Aluatul rezultat trebuie sa fie usor lipicios, dar sa se poata modela in bile de marimea unei nuci. Din aceste cantitati rezulta 30-40 bucati.

Formam fursecurile si le asezam in tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele, deoarece la copt se "relaxeaza" si se latesc putin.
Incingem cuptorul la 180 grade si coacem fursecurile timp de 20 de minute. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar sa se raceasca . Se pastreaza perfect in cutie metalica . Iar trecerea timpului le face mai fragede si mai gustoase.
Usor crocante la exterior si moi in interior sunt un deliciu la micul dejun. Ideale pentru gustare sau pachet la scoala, contin fibre si uleiuri esentiale pentru o sanatate infloritoare.

Asadar, alaturi de ClaudiaIuliana, Olguta, Paula, Iuliana, Dia, Laura  , ne-am hotarat ca anul acesta sa il asteptam pe Mos Craciun cu fursecuri din ingrediente sanatoase si o ceasca de ceai cald. Sunteti curiosi  ce bunatati il asteapta langa alti braduti? Intrati sa trageti cu ochiul si sa va inspirati pentru masa de craciun, facand clik pe numele fiecare bucatarese iscusite.
Sarbatori fericite !!!

Comentarii