Spaghetele sunt cea mai rapida si mai delicioasa mancare. Uneori insa cu ajutorul unor trucuri maggice, poti transforma spectacular o simpla reteta de paste bolognese, in niste paste cu sos delicios si chiftele... la cuptor.
Pentru chiftele am folosit :
700 gr carne tocata amestec
1 ceapa mica
jumatate capatana usturoi
100 g pesmet alb
sare
piper
2 oua
Pentru sos:
1 plic Spaghete bolognese Maggi Ideea Zilei
1 conserva rosii intregi
si... 300 g spaghete Barilla
Chiftelutele le-am pregatit in cuptor.
Dupa ce am amestecat toate ingredientele, am format chiftelutele si le-am pus pe hartie de copt unsa cu ulei. Am copt in cuptorul incins la 180 grade, timp de 30 minute cu functia de ventilatie pornita.
Cand s-au copt, am pus pastele la fiert si am pregatit sosul.
Intr-o cratita, am pus rosiile intregi la fiert . Cand au inceput sa se "destrame" am amestecat continutul plicului cu 200 ml apa si l-am adaugat peste rosii, apoi am pus chiftele. Am lasat la foc mic pana s-a legat sosul.
Pastele gatite al diente, se aseaza in farfurie, peste care punem cateva chiftele si sos delicios.
Pofta buna!
Comentarii