Gofre si inghetata cu fructe de padure cu ulei de cocos BIO

Gofre si inghetata cu fructe de padure cu ulei de cocos BIO 

inghetata cu ulei de cocos

     Despre proprietatile uleiului de nuca de cocos sunt pline paginile blogurilor beauty. Nu exista nici o indoiala ca efectul asupra pielii si al parului este magic. Dar si in domeniul culinar efectul uleiului de cocos este similr. Ca si uleiul de masline, uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit. Uleiul de cocos nu devine toxic la gatit, pastrandu-si proprietatile la temperaturi inalte, fiind astfel cel mai bun si mai sanatos ulei pentru gatit.

ulei de cocos BIO
     Uleiul de cocos poate fi inclus in orice reteta, fie dulce fie sarata. Ciocolata, cartofi prajiti, shake, fursecuri, cheescake sau chiar salata si peste, toate se pot prepara cu uleiul de cocos.

     Si untul poate fi inlocuit cu succes, uleiul de cocos dand o savoare deosebita bucatelor.

     Are o aroma usoara, dulce și tropicala, care se imbina perfect cu orice fel de mancare si in functie de celelalte ingrediente va fi pus in valoare sau ascuns, dar sanatos si savuros in orice preparat.

ulei de cocos BIO

Ulei De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio 250g NIAVIS


     Uleiul de cocos extra virgin este obtinut din nuci de cocos proaspat decojite care apoi sunt lasate sa se usuce în dulapuri speciale ce functioneaza ca uscator cu temperatura scazuta pentru a mentine intacte proprietatile produselor alimentare.

     Nuca de cocos maruntita este apoi presata la rece pentru a se obtine ulei de cocos extra virgin care contine toti nutrientii  atat de importanti pentru sanatatea noastra.

     Ulei De Cocos Extra Virgin Ecologic/Bio NIAVIS poate fi consumat de oricine, neavand nici un adaos si nici un tip de conservant, in borcan regasindu-se doar extractul din nuca de cocos.

     Acesta se gaseste pe site-ul online Vegis.ro, alaturi de alte produse BIO si costa doar 23 lei.

     Pentru ca in acest weekend am avut musafiri am pregatit o delicioasa inghetata, pufoasa si cremoasa care s-a incadrat perfect in provocarea #retetameacucocos de la #vegisro

     Am ales doua moduri de prezentare, pentru cei mici, inghetata pe bat imbracata in ciocolata , iar pentru cei mari Gofre cu inghetata.
inghetata cu ulei de cocos BIO


Inghetata de fructe de padure cu ulei de cocos

inghetata cu ulei de cocos BIO

Ingrediente:

inghetata cu ulei de cocos

inghetata cu ulei de cocos BIO


Mod de preparare:

     Pentru aceasta inghetata eu am ales capsuni si fructe de padure, dar puteti alege si alte fructe (banane, mango, fructul pasiunii,etc)

     Modul de peparare este extrem de simplu: amestecam  pe rand ingredientele cu ajutorul unui robot de bucatarie.
inghetata cu ulei de cocos

     La inceput fructele impreuna cu fisticul si mierea, adaugam apoi crema de branza si la sfarsit uleiul de cocos topit pe bain marie.


    



















     Uleiul de cocos tinut la rece devine solid, de un alb pur, topit, devine transparent.

     Dupa ce amestecam ingredientele asezam toata compozitia intr-un vas care se poate pune la congelator.

inghetata cu ulei de cocos BIO
     Pentru ca am avut musafiti mititei, m-am gandit ca pentru ei ar fi mai usor si mai distractiv sa manance inghetata pe bat, iar pentru adulti mai eleganta este prezentarea pe o baza delicioasa. Asadar am preparat si gofre cu ulei de cocos.

     Pentru unii dintre ei, atat pentru gofre cat si pentru inghetata pe bat, am folosit sos de ciocolata, care nu a fost nimic altceva decat ciocolata cu un continut ridicat de cacao topita pe bain marie impreuna cu o lingura de ulei de cocos.
inghetata cu ulei de cocos


  Gofre cu ulei de cocos

Ingrediente:

 
 Gofre cu ulei de cocos


    Gofrele sunt si mai simplu de facut. Ouale se bat cu sarea si mierea de albine, apoi se adauga uleiul de cocos topit si racit. Se amesteca totul cu laptele apoi se adauga faina.

    Compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea de clatite, doar ca putin mai groasa.

    Evident avem nevoie de o forma pentru gofre in care asezam compozitia cu lingura si o coacem 5 minute sau in functie de aparat, pana acestea cresc frumos si se rumenesc putin.

    Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 6 gofre mari.
 Gofre cu ulei de cocos

     Pastram  gofrele pe o farfurie pana in momentul servirii.
     Inghetata se tine in congelator pentru cel putin 4 ore si scoate cu 10 minute inainte de a fi servita.
     Se aseaza pe gofre, cu o lingura si se decoreaza dupa pofta inimii.
    
 inghetata si Gofre cu ulei de cocos
    Iar  pentru cei mici, am scufundat o clipa inghetata in sos de ciocolata.
 inghetata si Gofre cu ulei de cocos
    Iata asadar o reteta delicioasa cu ingrediente sanatoase, naturale, pe care sa o oferiti celor dragi in zilele calduroase de vara.

    Uleiul de cocos, mentine inghetata pufoasa, fara ace de gheata, oferindu-i o cremozitate speciala si un gust deosebit.

ulei de cocos niavis

Comentarii