Smoothie cu afine, goji şi sfeclă roşie



Smoothie cu afine, goji şi sfeclă roşie

Cu aceasta reteta particip la provocarea Vegis.ro.

Ingrediente:

  • 330 ml apă de cocos BIO, săracă în calorii, doar 21,5 kcal pe 100 de ml, conţine grăsimi naturale sănătoase, mult potasiu şi hidratează rapid corpul
  • 200 g sfeclă roşie fiartă
  • 2 linguri de afine congelate
  • 2 linguri fructe de goji BIO,  o importantă sursă de antioxidanţi, protejează sănătatea oaselor, ajută la prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomelor de oboseală.
  • 2 linguri merişoare
  • opţional o lingură de miere BIO

 Apa de cocos pură Biona


    Apa de cocos organică pură Biona provine din nucă de cocos proaspăt recoltată, cu nimic altceva adăugat. Perfectă pentru rehidratarea naturală după sport sau ca o băutură delicioasă revigorantă în orice moment, rehidratează și împrospătează organismul.

    Apa de cocos Biona este 100% naturală, nu din concentrat, fără grăsimi, potrivită pentru vegani, vă reîmprospătați, revigorați, rehidratați cu toate substanțele nutritive pe care nuca de cocos proaspăt recoltată le păstrează.

Fructe De Goji Ecologice/Bio 125g NIAVIS


    Goji, micutul fruct de culoare rosie, renumit in intreaga lume, datorita beneficiilor sale extraordinare pentru sanatate este originar din Himalaya si dateaza din anii 800 iHr.
    Legenda spune, ca in timpul dinastiei chineze Tang, pe dealurile din Himalaya exista o fantana, in care ani la randul cadeau fructele mici de culoare rosie ale acestui arbust.
    Localnicii care beau apa din acea fantana erau renumiti in toata regiunea pentru vitalitatea si energia lor.
    Aceste bobite miraculoase au fost descoprite intamplator de catre unul din membrii dinasiei, pe nume Tai Zong in secolul al VII lea.
    De atunci, aceste fructe dulci-amarui au devenit celebre si considerate un adevarat izvor de sanatate.
 

Mod de preparare 

Se pune sfecla roșie la fiert. O puteți coace și în folie la cuptor. Atunci gustul va fi mult mai accentuat, dar totodată va fi mult mai dulce.

Este gata cand varful cutitului intra cu usurinta. Se lasa la racit, se decojeste si  se taie cubulete.

Eu am lasat fructele goji uscate pentru ca mi-am dorit o textura in care sa se simta, altfel le puteti pune la hidratat in apa.

Cand sfecla este complet rece, se pune totui in blender si se paseaza. 

Rezultatul este un Smoothie delicios, cu un gust suav si catifelat.
Modul de preparare este extrem de simplu si rapid, ideal pentru diminetile grabite.

 

Comentarii