miercuri, 21 mai 2014

Gogosi ca la gogoserie

Candva, la fiecare colt de strada erau gogoseriile acele in chioscuri de tabla care faceau niste gogosi mari, strasnic de buni, prajiti intr-o friteoza imensa si pudrati cu mult zahar.
Aceste gososi sunt foarte bune calde, reci  se intaresc . Deci faceti o cantitate mica de aluat.
450 g faina pentru paine tip bl 55 (cea de patiserie va absorbi prea mult ulei)
200 ml apa calduta
2 linguri de ulei
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilat ( sau ce aroma preferati)
1/2 lingurita sare
drojdie cat o nuca
ulei pentru prajit
 In apa calduta se desface drojdia, apoi se pune zaharul + aroma si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine iar la sfarsit se adauga uleiul . Trebuie sa fie un aluat moale si elastic, care se lasa la dospit o ora. Acest aluat creste foarte tare.
Se iau bucati de aluat cu mainile unse cu ulei si se formeaza gogosile. Se pun pe o planseta unsa tot cu ulei .
Prajiti in uleiul incins si seviti prezarat cu zahar pudra . ( mai puteti servi cu dulceata sau finetti)



Trimiteți un comentariu