Bezele fără zahăr, 3 trucuri să îţi reuşească de fiecare dată
Ingrediente bezele fără zahăr:
- 8 albușuri
- 8 linguri de dulcișor pulbere de la Sweeteria
- 2 linguri oțet din vin
- o lingură amidon
- un vârf linguriță sare
Modul de preparare este același pe care îl știm dintotdeauna:
Puneți într-un bol, foarte uscat și curat, albuşurile și adăugați sarea. Mixăm la viteză maximă până devin o spumă tare. Bateti albusurile pana se ridica/ maresc volumul si se albesc.
Apoi adăugăm tot dulcişorul şi mixăm până se transformă într-o bezea lucioasă, fermă, care îşi păstrează forma. În cazul meu a fost cam 30 minute pentru că am un mixer micuţ.
La sfârşit punem oțetul şi amidonul și mai mixăm un minut să se omogenizeze perfect.
Cu un poş formăm bezelele in tavi tapetate cu hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 80 grade şi coacem bezelele la această temperatură, cu ventilația pornită, timp de 2 ore sau până se usucă complet.
Bezelele trebuie sa fie aerate, crocante la exterior şi pufoase în interior.
Sfaturile și trucurile mele pentru bezele perfecte
- Primul lucru de care trebuie să țineți cont este curățenia absolută pe care trebuie să o aibă toate ustensilele pe care le veți folosi la preparare, bolul, tijele mixerului, nu trebuie să aibă urme de grăsime sau urme de gălbenuș, oricât de mici ar fi. Pentru mai multă siguranţă se recomandă frecarea vasului în care trebuie montată bezea cu o jumătate de lămâie.
- Albuşurile trebuie să fie la temperatura camerei înainte să le batem. Așadar, scoateți-le puțin înainte de frigider, deoarece dacă sunt reci nu se vor bate bine.
- Aveți grijă să nu scapați niciun pic de galbenuş când separați ouăle.
- Ritmul mixerului trebuie să fie continuu, astfel încât să capete acea consistență de bezea.
- Încălziţi uşor îndulcitorul într-o cratiţă smălţuită. Se va topi mai rapid şi bezeaua se va bate mai repede.
Din această compoziţie puteţi face Pavlova fără zahăr, un deliciu absolut, cu puţine calorii, întocmai pe placul nutriţionistului!
Comentarii