Ideea zilei, rata la punga


Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi grabiti, iar eu sunt in cautare de mancaruri speciale , numai bune de asezat pe masa de craciun.
Pentru ca mama are un card de rate, numai bune de jumulit, stiu exact ce carne voi avea de sarbatori asa ca am inceput sa probez retete.
Carnea de rata este o carne deosebita, frageda, asa ca am hotarat sa incerc o punga ideea zilei de la Maggi. In felul acesta carnea ramane suculenta, pastrand toate aromele.
Am avut:
o rata de 1,5 kg
un plic Ideea zilei Maggi pui fraged cu usturoi 

 Pentru orez am mai folosit:
  • o ceapa mica 
  • 350 g orez basmati.
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingurita de  mirodenii indiene 
  • un cub Maggi de legume
  • 700 ml apa
Dupa ce am curatat bine rata am blansat-o in apa fierbinte, astfel pielea elibereaza grasime . Am presarat tot continutul plicului si rata pudrata astfel am pus-o in punga si am lasat-o la frigider peste noapte.
Ziua urmatoare am intepat punga din loc in loc cu o furculita  si am introdus-o intr-o tava si am pus-o la copt la 190 grade pentru 45 minute. Pentru ca am cuptor electric am asezat un gratar deasupra, astfel punga care acumuleaza vapori si se umfla, nu atinge rezistenta si nu se lipeste de partea de sus.
La sfarsit am taiat punga si am mai lasat rata inca 10 minute sa se rumeneasca usor, cu functia de ventilatie pornita.
Intre timp am pregatit orezul.
In ulei am calit putin ceapa, apoi am adaugat orezul si l-am lasat sa se prajeasca 1-2 minute, am "stins" cu apa, am adaugat mirodeniile si cubul Maggi si am fiert la foc mic 30 minute.
Am dervit rata langa orez decorat cu frunze de rucola.

De craciun, voi face rata la punga Maggi, pentru ca a iesit delicioasa.


Comentarii