miercuri, 6 noiembrie 2019

Prajitura cu ciocolata alba, fara zahar adaugat la "miercurea fara carne"

Prajitura cu ciocolata alba

 Prajitura cu ciocolata alba, fara zahar adaugat la "miercurea fara carne"


Hei, astazi am o noua provocare pentru cea mai faina miscare de constientizare din randul bloggerilor: #miercureafaracarne.

De obicei pregatesc dulciuri pentru ca eu nu prea mai gatesc asa multe "chestii" ca inainte din cauza unor motive de sanatate si am adoptat o dieta pe baza de salata  si cruditati, lapte si oua, dieta care este usor plictisitoare.

Astazi am mai avut clatite si iahnie de fasole, deloc fotogenice asa ca am hotarat sa va scriu aceasta reteta delicioasa.

Prajitura din aceasta "miercure fara carne" este de fapt o rulada, prezentata sub alta forma. Reteta de baza a ruladei este cea pe care o faceau bunicile noastre, fara praf de copt si fara alte adaosuri.

Prajitura cu ciocolata alba, fara zahar

Ingrediente foaie:


  • 3 oua 
  • 2 linguri rase de indulcitor natural din stevia rebaudiana
  • 3 linguri de faina 
  • un varf lingurita sare
  • o lingurita suc de lamaie
  • o banana mica foarte coapta
     
Spre deosebire de alti indulcitori, Dulcisor este stabil la caldura, astfel incat poate fi folosit in produse coapte sau fierte. #dulcisor by #sweeteria este extras de inalta puritate din Stevia Rebaudiana si se obtine din frunzele plantei si eritritol (un alcool extras din porumb).

Ingrediente crema


  • 200 ml frisca lichida  
  • 100 g ciocolata alba 
  • fructe pentru decor, in cazul meu physalis pe care le-am luat din Carrefour si toata cutia a costat doar 4,50 lei.

Eu am ales ingrediente simple si am eliminat si zaharul, folosind in locul acestuia indulcitori naturali.

Metoda de preparare este si ea simpla. Cuptorul se incalzeste la 200 grade. Albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga indulcitorul si se bate pana se transforma in bezea, adaugam apoi banana facuta piure, omogenizam si turnam faina toata odata.

Amestecam apoi de sus in jos cu o spatula pana la incorporarea totala. Compozitia se intinde in tava de la cuptor, pe hartie de copt, cam de jumatate de centimetru grosime. Se coace 10 minute la foc mediu.
Prajitura cu ciocolata alba, fara zahar adaugat


Cand este gata, se scoate si se rastoarna pe o alta hartie de copt si o lasam sa se raceasca.

Pentru crema punem pe foc, intr-o tigaita, frisca lichida. Cand da in clocot se pun banutii de ciocolata si se amesteca pana se topesc. Lasam sa se raceasca complet, apoi batem crema pana devine un ganache cremos.

Taiem foaia in doua si o umplem cu toata crema. Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi o portionam si o ornam dupa pofta inimii.

Prajitura cu ciocolata alba, fara zahar

Astazi si Daniel va prezinta un dulce demn de #miercureafaracarne Chec de casa, iar Brandusa are placinte cu urda.
Prajitura cu ciocolata alba, fara zahar

Niciun comentariu: