sâmbătă, 22 septembrie 2012

Tort diplomat rapid


Vi s-a intamplat vreodata sa aveti pofta de ceva dulce ca la mama acasa? Sau sa aveti niste musafiri care se anunta in ultimul moment? Ei bine, mie da, mi se intampla lucrul asta. in general cand dispun de putin timp si am nevoie de ceva dulce si cu aspect "elaborat" prepar un diplomat rapid :) Pentru asta avem nevoie de :
- 4 oua ( doar galbenusul)
- 250 ml lapte
- 200 gr zahar
- 200 ml  crema de patiserie ( sau orice fel de frisca)
- 1 plic de gelatina dr oetker
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic gelee pt tort
- fructe: am avut 2 nectarine, un mar si a mai aparut si o banana...( se pot folosi  400 - 500 gr fructe proaspete sau din compot )
Si... ne apucam de treaba... punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece sau zeama de compot. Omogenizam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam laptele si punem la fiert pe bain-marie pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva complet. Apoi se lasa la racit.
Tapetam cu folie alimentara o forma de tort sau o cratita cu diametru de 25 cm. Preparam gelee conform instructiunilor si il rasturnam in forma si il lasam la racit.
Intre timp tocam fructele cubulete si batem crema de patiserie ( sau frisca)  cu zaharul vanilat.  Cand  crema cu lapte si galbenus este rece se amesteca cu fructele apoi se adauga frisca sau crema de patiserie. Turnam totul in forma si lasam la rece pentru 4 ore.
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca sau dupa preferinta fiecaruia.


Trimiteți un comentariu