joi, 22 noiembrie 2012

Chifle dulci cu miere

Chifle usor de preparat , pentru un mic-dejun perfect sau de ce nu pentru ceaiul de la ora 5 ...

Ingrediente:

25 g unt
425 g faina
1 plic drojdie uscata
350 ml lapte
2 oua
50 gr unt topit
200 g nuca macinata
50 gr alune tocate
25 gr coaja de citrice
125 gr zahar brun
1/2lg scortisoara, nucsoara,
3 lg miere
- optional mai puteti adauga in nuca 2 linguri de fructe confiate tocate marunt
Mod de preparare:
Drojdia se pune la dospit in lapte caldut. Bateti ouale spuma, amestecati cu untul topit, apoi adaugati laptele cu drojdia si faina, framantati un aluat moale pe care il acoperiti si il lasati la crescut o ora. Rasturnati pe masa si formati o foaie de cca 25/ 45 cm., ungeti foaia cu unt topit, presarati nuca rasa si rulati pe latura mai lunga, taiati felii de cca 3 cm, pe care le asezati in tava unsa cu unt.
Am ornat fiecare chifla cu stafide( puteti folosi alune , nuci )


Coaceti in cuptorul incalzit la maxim 25 minute pana a crescut bine si a devenit ferm la atingere.
Scoateti ungeti cu miere si mai bagati in cuptor 15 minute. (aceste chifle se pot coace si in cuptorul cu microunde  injumatatind timpul de coacere) Se servesc calde in decursul a 30 minute deoarece isi pierd repede prospetimea.Din aceste cantitati ies 15 chifle.


Trimiteți un comentariu