marți, 13 noiembrie 2012

Cozonac trandafir

Alt cozonac delicios si usor de preparat, reteta o am de pe vremea bunicii .
Ingrediente:
- 800 gr faina alba
- 2 buc. oua
- 150 ml unt topit
- 300 ml lapte
- 1 varf sare
- 100 gr zahar
- 100 gr zahar pudra
- 40 gr drojdie
- 100 gr unt
- 50 gr stafide
- 2 buc. zahar vanilat
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 200 gr rahat
Mod de preparare :
 Se pune la dospit drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul,ouale, coaja rasa de lamaie, untul topit si sarea, apoi se adauga faina si se framanta ca la paine un aluat potrivit de tare, care se lasa la crescut doar 10 minunte. Intre timp se freaca 100 gr unt cu 100 gr zahar pudra si zaharul vanilat pana devine spuma. Se intinde tot aluatul intr-o foaie ovala de cca 1 cm grosime care se unge cu untul frecat , se presara cu stafide si se aseaza bucatelele de rahat. Totul se ruleaza iar sulul astfel botinut se taie in felii de 5 cm grosime. Acestea se aseaza intr-o cratita rotunda unsa cu unt si tapetata cu o lingura de zahar.

Se acopera cu un capac si se lasa la crescut o ora. Apoi se coace cca 45 min in cuptorul incalzit.

 Cand este gata se rastoarna cu susul in jos .fata cozonacului fiind cea care a fost la fundul tavii.( rasturnati cu atentie pt ca frige foarte tare si nu atingeti zaharul caramelizat cateva minute)

Trimiteți un comentariu