duminică, 17 martie 2013

Biscuiti sarati cu legume

Mamici, vi s-a intamplat sa incercati sa ii dati celui mic legume si el, nazdravanul sa nu le vrea? Aici va las o reteta care ii va pacali pe deplin... iar daca ii implicati si pe ei , incantarea va fi pe masura.


Niste biscuiti aperitiv, deliciosi si foarte frumosi...

Ingrediente:
1 borcan ciuperci feliate Bonduelle
1 legatura spanac (sau cateva cubulete spanac congelat Bonduelle)
100 gr parmezan ras
1 ceapa
1 lingura ulei de masline
75 gr unt
1/2 praf de copt
150 ml lapte
aproximativ 500 gr faina
un praf de piper
un varf lingura sare

Mod de preparare :
Intr-o tigaie se pune la prajit in ulei de masline ceapa tocata si ciupercile ( trecute prin jet de apa rece si stoarse bine), apoi se adauga spanacul
si cand se evapora tot lichidul se lasa la racit.
Separat se omogenizeaza faina cu praful de copt, sarea si piperul. Adaugam untul foarte rece , dat prin razatoare si se amesteca pana se formeaza firmituri, adaugam parmezanul, laptele si compozitia rece de ciuperci si amestecam impreuna cu faina. Nu se framanta prea mult pentru ca se topeste untul. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, in functie de faina , daca aluatul o cere se mai poate adauga putina. Se intinde tot aluatul intr-o foaie se dubleaza apoi se intinde din nou , se repeta de cateva ori, intocmai ca la foietaj, apoi se aseza intr-un vas si se lasa la rece, acoperit cu folie de plastic 20 minute.
Dupa ce s-a odihnit, aluatul se intinde in foaie de cca 1,5 cm si se taie biscuitii cu forma. Acestia se pun la cuptorul incalzit la 200 grade, pe hartie de copt, 15-20 minute, sunt gata cand se fac aurii pe margine. Se scot pe un gratar si se servesc reci.
Optional: daca va place sau, nu sunt pt copii , puteti adauga o lingurita de chimen si jumatate de chilli uscat tocat foarte marunt.

Trimiteți un comentariu