duminică, 4 august 2013

Tarta pina colada

Tarta pina-colada... un desert fin pentru gusturi alese...


Ingrediente:
1 cutie de ananas bucati de la Sun Food
1 nuca de cocos
100 ml lapte
1 plic gelatina
100 ml frisca lichida
200 g biscuiti integrali
75 g unt topit
2 buc. plic zahar vanilat
- bucati de ananas pt ornat

Pentru inceput pregatim foaia. Biscuitii se sfarama bine si se amesteca impreuna cu untul si 1 plic de zahar vanilat, pana devine o pasta sfaramicioasa pe care o intindem in strat subtire pe fundul tavii unde facem tarta (25-28 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem foaia la rece pana facem umplutura.
Gelatina se pune la inmuiat in siropul de la compot si laptele de cocos. Apoi se fierbe cu atentie pe bain-marie pana se topeste. Se lasa sa se racoreasca. Miezul de cocos se da prin razatoarea fina si se fierbe impreuna cu laptele. pana da in clocot , apoi lasam sa se raceasca.
Ananasul - (am ales conseva de ananas  de la Sun Food pentru ca are ingrediente 100% naturale, fara conservanti si ananasul isi pastreaza culoare si savoare in orice preparat ) se paseaza cu blenderul pana devine o pasta fina.
Batem bine frisca lichida cu zaharul vanilat ramas si amestecam cu piureul de ananas si laptele fiert cu miezul de cocos. Dupa ce s-a omogenizat adaugam gelatina racita, amestecam bine si turnam compozitia peste foaia de biscuit. Punem tarta in frigider cel putin 4 ore. In momentul servirii ornam cu fluturasi din ananas.
Trimiteți un comentariu