vineri, 13 septembrie 2013

Flori de dovlecei umplute cu mozzarella si cascaval



Ingredientefori de dovecel - 4 bucatimozzarella - 100 gramecascaval - 100 grameou - 2 buculei - 100 mlpiper - un varf de cutitsare - dupa gustpesmet - 100 gramecateva fire de arpagicoregano - un varf de lingurita

Florile de dovlecel se spala cu grija in interior si se usuca cu un servet de hartie. Radem cascavalul si mozzarella prin razatoarea mare,arpagicul il tocam fin, condimentam cu piper si oregano si saram dupa gust. Repatrizam umplutura in cele 4 flori si le inchidem cu grija sa nu se rupa. ( eu am pus si o lingura de smantana dar nu este nevoie de aceea am eliminat-o de la ingrediente) Trecem fiecare floare prin faina, ou apoi prin pesmet, apoi din nou prin ou si pesmet, pentru a forma o crusta cat mai groasa. Se prajesc in uleiul incins , apoi se scot pe servet de hartie pantru a elimina surplusul de ulei. Se servesc calde cu salata de sezon sauin loc de garnitura .


P.S. florile de dovlecel trebuie sa fie culese dimineata cand sunt deschise altfel riscam sa fie pline cu insecte



Trimiteți un comentariu