vineri, 14 februarie 2014

Briose cu vanilie , fulgii de ciocolata si afine


Aceasta retete este cea care apare pe ambalajul margarinei Unirea ,doar ca eu am schimbat unele ingrediente si am adaugat afine, iar fulgi de ciocolata ii punem in compozitie.
Ingrediente:
50 g. ciocolata neagra
250 g. faina alba tip 000
100 g. unt  (margarina)
200 g. iaurt grecesc (lapte)
2 oua mari
150 g. zahar
1/2 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri de afine
2 linguri zahar pudra 
Mod de preparare...

Mai intai separam albusurile de galbenusui, acestea din urma se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar pana acesta se topeste. Adaugam untul topit pe baie de aburi si zaharul vanilat, apoi racit. Se amesteca incet pana devine ca o crema, in acest moment adaugam iaurtul si omogenizam.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , apoi adaugam in ploaie cealalta jumatate de zahar si batem pana obtinem o bezea lucioasa.Amestecam usor ambele compozitii.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt, iar ciocolata se toaca cu un cutit sau se da prin razatoarea mare. Acestea se pun peste compozitia obtinuta inainte si se amesteca cu o spatula, prin rasturnare.  Se repartizeaza in 12 forme de briose , iar deasupra se pun cateva afine.

Se coc in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade timp de 15-20 minute, pana se rumenesc. Se lasa la racit in forme, apoi se aseaza pe un platou si se pudreaza din belsug cu zahar pudra.
Sunt absolut delicioase si pufoase si... gustoase... Combinatia dintre ciocolata, vanilie si afinele acrisoare est absolut divina.


Trimiteți un comentariu