marți, 18 februarie 2014

Choux a la creme


 Ingrediente:
- 125 ml ulei
- 150 g faina alba
- 500 ml frisca lichida
- 3 buc. oua mari
- 50 g  ciocolata
- 1 varf sare
- 2 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-o tigaita neaderenta  puneti la fiert apa si uleiul. Cand ajunge in punctul de fierbere se ia de pe foc si se adauga toata faina odata . Amestecati energic cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine. Lasati la racit aproximativ o ora. Apoi adaugati ouale unul cate unul si omogenizati. Puneti compozitia intr-un sprit cu si formati chouxurile in tava neunsa. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30-40 minute. Trebuie sa creasca bine si sa fie ferme la atingere. Nu se deschide cuptorul in timpul coacerii.
Bateti frisca tare si umpleti cu ea chouxurile reci. Pudrati cu zahar pudra. Ca ornament am folosit un grilaj de ciocolata.( ciocolata topita , modelata cu un sprit cu varf subtire pe dosul unei tavi reci)
(Idee: chouxurile neumplute se pot congele in cutie de plastic si se pot pastra pana la o luna in congelator, cand se scot se lasa la dezghetat in frigider si inainte sa le umplem le punem 5 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade , sa se usuce.)
Si varianta cu frisca si piure de capsuni stropite cu ciocolata topita. (In frisca adaugati cateva capsuni pasate si un zahar vanilat)

Trimiteți un comentariu