marți, 4 februarie 2014

Pizza picanta cu cartofi


O pizza delicioasa pe care trebuie sa o incercati ...
Ingrediente
- 250 gr faina
- 125 ml apa
- 20 gr drojdie de bere
- 2 lingura ulei
- 1 varf oregano uscat
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar

- 100 ml smantana
- 1 varf piper
- 100 gr cascaval afumat
- 1 buc. rosie
- 150 gr parmezan ras
- 4-5 buc. cartofi sapunari( cartofi ros de forma ovala)
- 1 lingura masline taiate rondele
- 1 varf leustean uscat
- 1 buc. ardel iute taiat marunt ( optional... pentru picant)
Preparam o maia, intr-un castron incapator, din apa calduta in care punem drojdia faramitata, zaharul, uleiul , sarea si o lingura de faina. Acoperim si lasam 15 minute sa dospeasca, apoi punem faina si framantam un aluat normal ca de paine, pe care il lasam la crescut 30 minute.
Intre timp, punem la fiert cartofii in coaja , cand sunt gata ii lasam la racit, ii curatam si ii taiem rondele.

 Intindem o foaie cu ajutorul unui sucitor , pe masa presarata cu faina, pe care o asezam in tava pentru pizza. Ungem foaia cu smantana si presaram tot parmezanul ras. Asezam feliile de cartofi una langa alta ( daca sunt prea multe le putem suprapune) apoi cascavalul ras. Presaram piperul, oregano maruntit si leusteanul uscat, apoi decoram cu rondele de rosii, ardel si masline.
Punem la copt , la foc mediu aproximativ 35 minute. Este gata cand incepe sa devina aurie pe deasupra. Aceasta pizza iese un pic crocanta.

Trimiteți un comentariu