miercuri, 26 februarie 2014

Pricomigdale

Pricomigdalele sunt... prajiturile copilariei mele... mama ni le facea aproape in fiecare saptamana. Parca o vad si acum ghemuita pe canapea batand cu telul cate o ora la albusuri...
Reteta e simpla:
2 albusuri mari
100 g zahar tos (fin)
150 g nuca macinata
un praf de sare
(optional diferite esente pe care le preferati)

Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul  si se bate pana devine o bezea lucioasa. In acest moment punem nuca macinata si cu o spatula amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia

Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam gramajoare , formand pricomigdalele. Se coc in cuptorul incins la 180' timp de 15-20 minute in functie de cum coace cuptorul.Pricomigdalele trebuie sa fie usor crocante la exterior si moi in interior.
 Se scot pe un gratar sa se raceasca si... daca mai raman dupa degustare... se pastreaza in cutie inchisa.
Si o alta varianta cu nuci prajite. Aceleasi cantitati doar ca tostati nucile intr-o tigaita inainte sa le macinati. Aceste pricomigdale ies cu un gust intens de nuci si sunt mai inchise la culoare. Am vrut sa le dau o fata moderna si i-am pus cu ajutorul unui pos. Optional puteti lipi cate 2 cu frisca...



Trimiteți un comentariu