miercuri, 26 februarie 2014

Trandafitasi cu budinca de vanilie si visine

Toata lumea iubeste placintele cu visine, dar daca combinam aceste fructe delicioase si pline de vitamina C cu o crema fina de vanilie ?
Ingrediente  pentru budinca:
1 plic budinca de vanilie Dr.Oetker (sau de care prferati)
3 linguri zahar
500 ml lapte
Preparati budinca conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit .
Ingrediente aluat :
400 g faina
150 ml lapte
1 ou
un praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar
50 g unt topit
40 g drojdie
... si bineinteles visinele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar brun
 Ca la orice aluat dospit facem intai maiaua . Se incalzeste putin laptele si se amesteca cu drojdia, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul . Se lasa sa formeze bule semn ca drojdia a inceput sa-si faca treaba apoi se adauga oul, faina cernuta si sarea. Se framanta un aluat potrivit de tare (ca la cozonac) . In functie de tipul de faina folosit poate fi necesar sa mai adaugati putin.  Un aluat este bine framantat este elastic ,atunci cand apasam pe el revine la forma initiala. Se lasa la crescut aproximativ o ora pana isi dubleaza volumul.
Pentru ca in interiorul trandafirasului se pune budinca i-am copt in formeme clasice de la briose, astfel impiedicam sa se scurga umplutura in tava .In functie de tavitele pe care le avem impartim aluatul in portii.

Apoi formam trandafirasii.(din fiecare porie facem o foaie pe care o crestam de la margine spre interior in 4 locuri) in interiorul fiecaruia punem cate o lingura generoasa de budinca rece, peste care adaugam cateva visine, pliem "petalele " in jurul umpluturii si asezam fiecare trandafir in forma lui (unsa cu un pic de ulei). Se ung cu ou batut sau lapte si se presara cu zahar.

Se coc la foc potrivit, in cuptorul dinainte incalzit cca 30 minute sau pana devin aurii.



Trimiteți un comentariu