luni, 3 martie 2014

Covrigi opariti

In fiecare dimineata cand ies sa duc copilul la gradi la semigeria din colt este coada si miroase atat de frumos :P , Am hotarat sa impart cu voi si aceasta reteta pt pofticiosi ca mine ... Se poate face si de post ilocuind laptele cu apa si untul cu margarina.Ii putem unge cu apa cu zahar.

ingrediente pt aluat
-  350 ml lapte
- 1 lingura zahar tos
- 2 lingurite sare grunjoasa
- 20g drojdie proaspata
-500 g faina pt panificatie ( eu am folosit GoldMaya 550)
- 40g unt

Pentru uns
un galbenus + o lingura lapte
susan/ mac
sare grunjoasa
In laptele caldut se desface drojdia, se pune apoi zaharul, untul , sarea si se amesteca, Punemfaina si se framanta aluatul potrivit de tare ( ca la paine), care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 8- 10 portii si din fiecare portie formam un covrigel.( Facem un snur de aluat de 60-65 cm caruia ii dam forma specifica.)
Intre timp punem la fiert 2,5 l apa si o lingura de sare, cand aceasta clocoteste se adauga o lingura bicarbonat de sodiu.
Oparim covrigeii in apa cca 30 de secunde apoi ii punem in tava.

Ungem fiecare covrig cu galbenus batut cu putina lapte si il presaram cu susan/ mac/ sare dupa preferinta.

Trimiteți un comentariu