sâmbătă, 29 martie 2014

Langosi cu aluat de post


Aluatul este atat de bun, incat am facut langosi de 4 ori in 3 zile...  somebody stop me...
Ingrediente :
- 500 g faină Bl 65 de la Gold Maya ( ies foarte bine si cu BL55)
- 270 ml apă călduţă
- 20 g drojdie
- o linguriţă de sare
- o lingura zahar
- branza sarata, gem de caise sau prune, branza dulce su stafide pentru umplutura (optional, sunt absolut deliciosi si simpli, pudrati cu zahat)
-  iaurt pentru servit
- ulei pentru prăjit
Se face o maia din apa calda cu zaharul si drojdia . Aceasta se lasa la dospit, jumatate de ora. Adaugam apoi faina amestecata cu drojdia si framantam pana aluatul se leaga bine.( daca faceti langosii simpli , fara sa ii umpleti atunci puneti 300 ml apa calduta , aluatul va fi mai moale, dar il veti lucra cu mana unsa cu ulei). Se lasa la crescut o ora.
Aluatul se portioneaza, iar din fiecare portie facem o foaie rotunda, punem umplutura inauntru si lipim bine marginile...sau puteti sa ii faceti cu forma pentri pirosti..

Langosii se prajesc in ulei incins  cate 1-2 minute pe fiecare parte. Cei umpluti cu branza sarata se fac mai repede , cei cu gem trebuie sa fie mai mici si mai subtiri, altfel raman cruzi in interior... Iar cei simpli..... ei bine cei simpli se fac repede si vor iesi in tocmai ca gogosile pe care le vindeau odinioara gogoseriile acele de pe strada... pe acestia pudratii cu zahar.
Langosii acestia sunt buni cat sunt calzi, in ziua urmatoare se intaresc, dar pot fi incalziti cateva secunde in cuptorul cu microunde sau in prajitorul de paine.
 Acestia sunt cu gem de caise, mai lungi si mai subtiri...

Si preferatii mei... langosi cu branza sarata ( eu folosesc cas de oaie  pus la borcan cu sare)


Trimiteți un comentariu