miercuri, 26 martie 2014

Mini Pizza

Sambata trecuta a fost petrecere mare in  sufrageria mea, au venit niste prieteni cu pustii lor si impreuna cu al meu au pus casa invers...
Atunci cand e vorba de copii te gandesti bineinteles la mancarea pe care sa le o servesti... sa fie ceva sanatos... sa fie colorat ( media de varsa fiind 5 ani), sa nu fie bucati mari... si cel mai important sa le placa. Si ce altceva le place copiilor mai mult decat pizza..... de fapt mini pizza cam de marimea unui biscuite pe care sa il bage tot odata in gura si sa fie cu blat pufos sa nu se innece...

Ingrediente pt 2 tavi mai de aragaz... si una mica (pt fotografii) :D

-500 g faina bl 55 de la GoldMaya, speciala pentru blaturile de pizza si panificatie
-250 ml apa calduta
-20 g drojdie verde
-1/2 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-3 linguri ulei de masline
-1 dovecel tanar subtire
- 200 g bacon
- 200 g cascaval (ementaler)
-3 linguri sos de rosii
-1 lingurita oregano uscat

Aluatul... pe mine aluaturile m-au fascinat dintotdeauna ... cum din faina si drojdie iese acea minunatie.. pufoasa si aratoasa... creste vazand cu ochii si se poate modela dupa pofta inimii... Aluatul asta e cel mai simplu si mai bun pentru pizza . Daca il coci in tava neunsa iese pufos intocmai ca la pizzerie... daca il coci in tava unsa cu ulei pizza iese crocanta ... intocmai ca la pizzerie... nu e magie ???

 Puneti faina amestecata cu sarea intr-un castron faceti o scobitura in mijloc si turnati apa calduta si zaharul, adaugati drojdia (sfaramata) si o lingura de ulei... si incepeti sa amestecati cu degetele ... pana se leaga. Puneti si celelalte 2 linguri de ulei si framantati vre-o 10 minute sa iasa bine aerul ..."din burta nazdravanului"...  Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda de pe degete.
Se lasa la crescut acoperit cu un stergar...  pret de vre-o ora... sau pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura : dovlecelul se taie foarte subtire si se pune cu sare sa lase apa...
Tocam baconul cubulete mici si il amestecam cu branza razuita fin.
Intindem foaie pe blatul infainat.. cam de 0,5 cm grosime.... si o taiem cu forma de biscuiti rotunda... ( ai mei au fost de cca 3 cm diametru) Asezam apoi mini-blaturile in tava neunsa.  Amestecam oregano cu pasta de rosii si ungem fiecare blat. Doveceii ii stoarcem bine si acoperim blaturile, iar deasupra puneti cate o lingurita de bacon si cascaval... 
Se coc foarte repede, in aproximativ 7-9 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius... si garantat , dispar la fel de repede din farfurie...




Trimiteți un comentariu