luni, 17 martie 2014

Paine in stil american


O paine delicioasa, care aproape poate fi ridicata la rangul de cozonac, merita sa o incercati, mai ales ca este usor de facut. Ideala pentru sandvisuri sau tostata la micul dejun.
Ingrediente :
- 275 g faina BL 55 speciala pt panificatie de la GoldMaya
- 50 g malai grisat GoldMaya
- un plic drojdie uscata ( 6 g)
- 1 lingura zahar
- 1/2 ligurita sare
- un varf lingurita piper
- 50 ml lapte caldut
- 25 g unt topit
- 1 ou
- 50 ml apa fierbinte


Se amesteca faina cu malaiul, zaharul, sarea, drojdia si piperul intr-un castron. Facem apoi o scobitura la mijloc unde punem laptele, untul , oul batut  si apa. Framantam 10 minute pana aluatul devine elastic. Daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina, dar aluatul nu trebuie sa fie prea tare. Se formeaza o bila , se stropeste cu apa si se acopera cu un prosopel . Se lasa la cald o ora pana isi dubleaza volumul.
Framantati aluatul inca o data 1-2 minute apoi il intindeti intr-o foaie de 2 cm grosime si cca 23-25 cm  diametru. Se crestaza la intervale regulate in jurul aluatului si se pune in tava unsa si pudrata cu malai. ( sau pe foaie de copt). Se acopera din nou  si se lasa sa creasca cca 30 minute pana isi dubleaza volumul.
Incalziti cuptorul la 200° . Lasati la copt 10 minute apoi reduceti la 110° si mai coaceti 15-20 minute, sau pana se rumeneste. Pudrati cu faina si lasati la racit.


Trimiteți un comentariu