Paleuri



Stiti fursecurile acelea fragede care acum vreo 20 de ani se gaseau doar in cofetariile cu renume? Ei bine am gasit o reteta care e perfecta cu ingrediente simple si sanatoase.
- 4 oua
- 200 g unt gras
- 300 g faina speciala pt patiserie
- 200 g zahar pudra
- o pastaie de vanilie
Pentru unplutura am folosit
- 150 ml smantana grasa
- 150 g ciocolata neagra
Pentru decor
- 50 g ciocolata
- o lingura de unt
Untul moale se freaca spuma cu zaharul. Apoi se adauga galbenusurile pe rand.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi se omogenizeaza cu cealalta compozitie si semintele de vanilie.
Adaugati toata fina si amestecati usor cu o spatula. Aluatul are un pic de consistenta. Se pune cu un pos sau cu aparatul pt biscuiti , pe hartie de copt cu distanta intre ele. Se coc 10-15 minute (incep sa se rumeneasca pe margini ), apoi se scot pe un blat din lemn sa se raceasca.
Pentru umplutura Punem pe bain marie ciocolata si smantana si incalzim pana se toteste toata ciocolata. Se lasa apoi la racit si se bate pana se intareste bine.
Pentru glazura topim untul si ciocolata impreuna . Cu o lingurita facem grilaj de ciocolata pe jumatate din paleuri. Se lipesc cate 2 cu crema de ciocolata.


Comentarii