sâmbătă, 8 martie 2014

Tarta caramel cu mascarpone

Astazi e o zi speciala , o zi in care femeia devine cea mai pretioasa bijuterie, admirata si dorita de toti. Asa ca am pregatit o tarta dulce in ton cu sarbatoarea. La multi ani dragele mele!
Ingrediente pt foaie:
200 g bicuiti integrali
50 g unt topit
1 pliculet cappuccino cu gust de caramel

Ingrediente pt crema:
250 g mascarpone
200 g frisca lichida
100 g zahar tos
50 g unt
1 plic de gelatina
50 ml cafea rece

100 ml frisca pt ornat

Biscuitii se faramiteaza, se amesteca cu plicul de cappuccino si cu untul topit pana formeaza o pasta . Cu aceasta tapetam fundul unei tavi pt tarte cu diametru 25 cm cu peretii detasabili ( sau puneti hartie de copt). Se pune la rece pana facem crema.
Punem gelatina la inmuiat in cafeaua rece pt 10 minute, apoi trecem pe bain-marie 5 minutele pana se topeste gelatina (atentie aceasta nu trebuie sa fiarba).
Zaharul se pune cu o lingura de apa la caramelizat, pe foc mic si nu se amesteca deloc. Cand devine auriu se ia de pe aragaz, se adauga untul si se amesteca energic. ( eu asez vasul in apa rece).Cand incepe sa se lege se amesteca cu frisca batuta bine, apoi adaugam gelatina rece si mascarpone.

Omogenizam si turnam toata compozitia peste foaia de biscuit. Se pune la rece pentru cel putin 3 ore. Apoi ornam cu frisca.

Trimiteți un comentariu