vineri, 25 aprilie 2014

Mamaliga... altfel


Aceasta mamaliga este o garnitura ideala sau se poate servi calda inmuiata in unt.
Ca orice mamaliga are farmecul ei si rece... dar, ideal e sa se serveasca imediat ce o scoatem din cuptor.
Ingrediente :
225 g malai grisat (Gold Maya)
225 g faina alba
1 lingurita sare
1 praf de copt
1 lingurita zahar
1/2 lingurita piper
1 cana smantana sau iaurt grecesc ( 250 ml)
50 ml lapte
2 oua
50 g unt topit

Incalziti cuptorul la 200 °C.
Puneti  toate ingredientele uscate intr-un vas si amestecati-le. Faceti un orificiu in centru si adaugatismantana, laptele, untul topit si ouale batute. Amestecati bine pana se combina. Consistenta trebuie sa fie ca a unei budinci. Turnati amestecul in tava, unsa si tapetata cu faina ( rotunda de 20 cm) si coaceti 30 minute pana cand creste si se rumeneste. Cand scoateti mamaliga din cuptor se pudreaza cu faina.


TIPS' daca va ramana mamaliga si se raceste, se taie felii, se ung cu unt, se acupera cu branza sau cascaval si se pun la gratinat in cuptorul incins 5-10 minute.


Trimiteți un comentariu