joi, 3 aprilie 2014

Placinte innodate ( noduri)



Nodurile mi la facea buni a mea cand eram mica, pentru ca au altfel distribuita umputura copii le mananca mai usor.

Ingrediente :
500 g faina alba BL00 GoldMaya
20 g drojdie
200 ml lapte caldut
50 g zahar
50 g unt topit
2 galbenusuri
2 oua
*arome preferate 
o jumatate lingurita sare
pt umplutura buni folosea  povirla ( magiun de prune :D ) , eu in schimb le umplu cu alune/ nuci macinate amestecate cu zahar si cacao si o lingura de lapte

Puneti faina intr-un castron , faceti o scobitura la mijloc unde puneti laptele caldut in care dizolvati drojdia, untul, zaharul sarea, galbenusurile si un ou. Se framanta totul cam 10-15 minute, aluatul devine elastic si se desprinde de pe vas. Se lasa la crescut o ora , in loc ferit de curent, acoperit cu un servet .
Dupa ce a cresut bine, aluatul se framanta un pic sa scoata aerul apoi se imparte in 8 bucati egale, din fiecare bucata facem o foaie subtire (ca la taietei de casa) peste care se pune umplutura in strat subtire uniform. Se ruleaza , capetele se impletesc apoi se innoada :) Se aseaza in tava si se ung cu ou batut, se lasa la crescut inca 30 minute, se mai ung o data cu ou batut si se presara din belsug cu zahar tos. apoi se pun in cuptorul incalzit la 180-200 grade pana devin aurii... cca 30 minute. Se scot pe un blat de lemn, iar cand sunt rci se pot pastra in cutie bine inchisa. Sunt delicioase la cafeaua de dimineata .






Trimiteți un comentariu