sâmbătă, 5 aprilie 2014

Poale'n brau moldovenesti


- 800 g faina BL00 ( eu folosesc Gold Maya )
- 500 g branza dulce de vaci
- 300 g zahar
- 50 g drojdie
- 100 ml iaurt
- 1 buc. zahar vanilat
- 3 buc. oua intregi
- 1 lingura coaja de portocale
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g stafide
- 300 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 lingurita sare


Se prepara  maiaua din laptele caldut,  200 g zahar,un ou, iaurtul incalzit si razatura de portocale.Se faramiteaza drojdia si se pune in lapte la dospit un sfert de ora.Apoi se adauga faina, sarea si uleiul.Se framanta bine, pana se desprinde de pe vas,daca e nevoie se mai pune faina, pana devine un aluat elastic. care se lasa la crescut o ora.

Branza se faramiteaza cu dosul unei furculite, se adauga restul de zahar, vanilia, scortisoara si un ou. Cu aceasta se umplu placintele.

Cand aluatul si-a dublat volumul se mai framanta o data ( in acest mod se elibereaza aerul , iar la copt  va creste uniform) se ruleaza  si se portioneaza, in 16 -20 bucati egale Se ia cate o portie de aluat se face o foaie cu diametru de 10 cm si aproximativ jumatate de deget grosime. "poalele se aduna" peste branza asezend una peste alta cate doua parti opuse si apasand cu degetul in mijloc, astfel nu se desfac la copt si nu iese branza. Se ung cu ou batut si se presara cu zahar tos si/sau mac. Se coc la foc potrivit ( in cuptorul incalzit in prealabil) cca 30-40 minute sau pana devin aurii. 
Trimiteți un comentariu