marți, 8 aprilie 2014

Tort cu blat straciatella

Cel mai simplu si mai reusit blat de tort , iese perfect fara sa crape deasupra sau sa faca "varf".
Ingrediente
6 oua
200 g zahar
300 g faina speciala de patiserie Gold Maya bl 00
10 linguri apa  la temperatura camerei
100 g ciocolata neagra
1 praf de copt
2 zahar vanilat
1 praf de sare

Pentru umplut am folosit o crema de la DrOetker cu gust de trufe+ 250 ml lapte preparat conform insructiunilor.
Pentru glazura 50 g ciocolata +50 g unt   se topesc impreuna pe bain marie, dupa ce se racesc putin se toarna pe tort.
Am ornat cu  frisca si bomboane de ciocolata.
Pt insiropat blatul,am facut un sirop din 200 ml apa si 50 g zahar.
 Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat  pana se albesc si isi dubleaza volumul, apoi adaugam apa putin cate putin si se bat cu mixerul in continuare. Cand am terminat de adaugat apa, le amestecam cu albusurile.

Adaugam apoi faina si ciocolata tocata grosier cu un cutit ( puteti folosi ciocolata de menaj, care se gaseste sub forma de fulgi/ bilute)
Se toarna totul intr-o tava cu diametru de 25 cm. Se coace 40 de minute la foc potrivit in cuptorul dinainte incalzit.
Se lasa la racit pe un gratar , apoi se taie in trei foi.Se insiropeaza  foile (cate una pe rand) si se umple cu crema ( se potriveste ciocolata, vanilia si cafeaua) , se glazureaza cu ciocolata si se orneaza dupa inspiratie sau ocazie :)
Se pastreaza in frigider cel putin 4 ore inainte de servire.

Trimiteți un comentariu