joi, 29 mai 2014

Cozonaci Estonian Kringel

Cantitatile date sunt pentru un singur cozonac, eu am facut 2 unul cu aroma de vanilie si unul cu scortisoara si ciocolata. Deci toate cantitatile X 2 .
Ingrediente:
600 g faina alba de buna calitate ( bl00 GoldMaya)
280 ml lapte
2 galbenusuri
2 linguri miere
2 linguri zahar
50 g unt
coaja de portocala sau lamaie rasa foarte fin
2 linguri ulei
30 g drojdie
1/2 lingurita sare

pentru umplutura de ciocolata
100 g unt
75 g zahar
1 lingura de scortisoara macinata
cateva patratele de ciocolata tocate fin

pentru umplutura de vanilie
100 g unt
4 plicuri zahar vanilat
2 linguri zahar

 Intr-un vas facem maia din la lapte caldut si zahar in care dizolvam drojda. Adaugam apoi galbenusurile, untul, uleiul si mierea. Omogenizam si punem faina amestecata cu sare si coaja de portocale. Se framanta , acest aluat iese un pic mai tare decat un cozonac obisnuit. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Apoi facem o foaie subtire pe care o ungem cu umplutura ( pastram o lingura de umplutura pentru a unge cozonacul pe deasupra)
rulam foaia strans, apoi se taie din capat in capat pe lungime. Impletim cele doua "cosite" si ii dam forma de colac. Il punem in tava pe hartie de copt. Se pune la copt la foc mediu timp de 30-35 minute.


Trimiteți un comentariu