Strudel cu budinca de vanilie si visine

Foarte usor de facut si absolut delicios... de incercat macar o data...
Ingrediente:
1 foaie de foietaj
300 g visine fara samburi
100 g zahar
1 lingurita amidon
200 ml lapte
1 galbenus
1 lingura  de faina
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar
zahar pudra pentru ornat (optional)
Eu prepar budinca in casa pentru ca mi se pare ca e mai sanatoasa ( ouale si laptele vin de la tara) Dar pentru o varianta rapida puteti folosi un plic de budinca, preparat cu 100 de ml lapte mai putin decat este indicat pe plic.
Budinca trebuie sa fie rece, deci o preparam cu cel putin o ora inainte .
Amestecam galbenusul cu 2 linguri zahar si faina, apoi adaugam putin cate putin laptele rece si vanilia. Se fierbe pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Foietajul (care afost lasat la decongelat in frigider) se intinde pe planseta de lucru. Il taiem in doua pe lungime. In mijlocul fiecarei fasii intindem cate jumatate de budinca.
Amestecam 100 g zahar cu amidonul, apoi punem visinile si umplem cu ele strudelele. Le inchidem si presam pe margine cu furculita. 
Se coc in cuptorul incins in prealabil cca jumatate de ora la temperatura medie. Cand incep sa devina aurii sunt gata.
Reci se portioneaza si daca preferati se pot pudra cu zahar.



Comentarii