vineri, 6 iunie 2014

Briose cu ciocolata si banane


Ingediente :
4 oua
6 linguri cu varf de faina alba speciala pentru patiserie de la Gold Maya
4 linguri ulei
4 linguri zahar
4 linguri cacao
2 linguri apa minerala (eu am folosit Sprite)
1 banana coapta
1 praf de copt
1 lingura zeama de lamaie
100 g ciocolata
50 g unt
cateva picaturi de esenta de migdale
un praf de ghimbir
Pentru inceput separam ouale si batem albusul spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, se adauga apoi apa minerala si se omogenizeaza. Banana se zdrobeste bine cu furculita si se pune peste galbenusuri. Mai punem cacaoa, uleiul, praful de copt stins si faina. Omogenizam si adaugam albusurile batute si ghimbirul .
Se repartizeaza in 12 forme de briosa si se coc la foc potrivit in cuptorul incalzit in prealabil.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca apoi se glazureaza cu vartejuri de ciocolata.
Pentru glazura topim ciocolata cu untul pe bain-marie, apoi punem esenta. Lasam sa se racoreasca si apoi cu o lingura ornam briosele.
Aceste briose sunt pufoase si nu devin innecacioase a doua zi :)


Trimiteți un comentariu