duminică, 22 iunie 2014

Lipii


500 g faina alba bl 65 de la Gold Maya
300 ml apa calduta
o nuca mica drojdie proaspata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2-3 linguri ulei masline
Cele mai simplu si usor de facut, dar atat de gustoase .  Dizolvam drojdia in apa cu zahar. Apoi punem faina si sarea. Framantam bine iar la sfarsit adaugam uleiul si continuam pana la incorporarea acestuia. Acest aluat se lasa la odihnit doar 10-15 minute. Apoi il impartim in 6-8 portii si facem turtele oarte subtiri. Incalzim o tigaie de telfon (eu o folosesc pe cea de clatite)  si coacem lipiile cate un minut pe fiecare parte. Cand le intoarceti se umfla, dar nu va speriati ca dau inapoi. Se pun pe un servet si se acopera imediat. Astfel raman moi si nu se usuca.


Trimiteți un comentariu