vineri, 27 iunie 2014

Prajitura cu fructe


Un pandispan pufos cu tot felul de fructe, ideal pentru duapa-amiezile de vara :D
Ingrediente:
4 oua mari
70 g unt de calitate superioara
200 g zahar
200 g faina ( eu folosesc bl00 de la Gold Maya)
70 ml apa
1 zahar vanilat
200 g fructe (capsuni, coacaze negre, zmeura)
Pentru inceput punem cuptorul la incalzit la 180 grade.
Separam ouale si batem albusul spuma tare cu un praf de sare. Intre timp punem la fiert apa cu zaharul, imediat se formeaza un sirop pe care l adaugam direct peste albusurile spuma , fara sa ne oprim din mixat. Batem in continuare inca 5-7 minute. Se va forma o bezea lucioasa. Galbenusurile se lichefiaza , apoi se adauga untul topit si racit putin cate putin, se amesteca usor co o lingura de lemn intocmai ca la maioneza. Aceasta compozitie o adaugam peste bezea. Omogenizam si punem faina amestecata cu zaharul vanilat.
Turnam 2/3 din compozitie in tava de copt tapetata cu hartie. Fructele le dam prin faina si le repartizam pe toata suprafata. Acoperim cu cealalta parte de compozitie. (nu se pune praf de copt)
Sa coace timp de 45-60 minute. Se lasa la racit in tava. Este foarte pufos si are un gust deosebit.


Trimiteți un comentariu