luni, 9 iunie 2014

Tort cu marshmallow de visine

Ingrediente foi
6 galbenusuri
2 albusuri
4 linguri cu varf de faina alba Gold Maya bl00
3 linguri Sprite
4 linguri zahar
1 praf de copt
un varf de cutit sare
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri cacao

Ingrediente marshmallow
100 ml zeama de visine
250 g zahar
1 plic gelatina
4 albusuri mari

Pentru glazura
100 g ciocolata
50 g unt

Pentru ornat
100 ml frisca

Pentru insiropat
100 ml cafea rece

Pentru blat, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Cand acesta incepe sa se topeasca adaugam  sucul (sau apa minerala ) si mixam in continuare pana devine foarte spumos. Batem apoi spuma tare cele doua albusuri cu un praf de sare.
Peste galbenusuri adaugam cacaoa, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina toata odata . Amestecam cu o spatula din lemn si punem albusul spuma. Compozitia se coace intr-o forma cu peretii detasabili ( diametru 3o cm) , in cuptorul incalzit la 200 grade , aproximativ 30 minute.
Cand este rece blatul se taie in doua foi.
Dizolvam gelatina in 2 linguri de apa , pe bain - marie . Atentie sa nu iarba caci isi va pierde propietatile.
Pentru crema  marshmallow punem la fiert zaharul cu zeama de visine. Siropul trebuie sa fie foarte dens, adica atunci cand punem cateva  picaturi in apa rece acestea trebuie sa ramana legate ca niste bomboane mici.
Cat timp fierbe siropul  (6-8 minute) batem albusurile spuma tare. Apoi fara sa oprim mixerul adaugam siropul fierbinte (direct de pe foc) si gelatina si mixam in continuare inca 10 minute. Crema devine lucioasa si pufoasa.
Punem o foaie pe platoul de servire, o insiropam cu 50 ml cafea si asezam in jurul ei inelul de la tava de copt. Punem crema marshmallow de visine si asezam cealalta foaie, pe care o presam usor si o insiropam cu restul de cafea  . Se da la rece cca 2 ore.
Pentru ornat batem frisca tare. Cu o lingura ungem suprafata tortului.
Ciocolata s topeste pe bain - marie cu untul, apoi cand se mai racoreste putin se toarna peste tort. Se pune in frigider cateva minute, apoi ornam dupa cum poftim :).
















Trimiteți un comentariu