sâmbătă, 6 decembrie 2014

Cremsnit Pina Colada

Dupa cum v-am obisnuit pe blogul meu gasiti retete care nu sunt ceea ce par a fi. Ei bine din aceasta serie  va servesc un cremsnit un pic altfel...
Pina colada  e un termenn spaniol si inseamna ananas strecurat ( stors) .Este exotic, fructat, delicat... ce mai, un gust minunat pentru aceste zile friguroase... asa  sa ne aminteasca de vara.
Ingediente:
1 foaie de foietaj (400 g)
1 compot ananas bucati Sun Food
50 g fulgi fini  de cocos
1/2 plic gelatina
200 ml frisca lichida

Coacem foietajul conform instructiunilor si il lasam sa se raceasca.
Punem gelatina la inmuiat in siropul de ananas incalzit.
Frisca se bate tare, adaugam fulgii de cocos ( eu i-am trecut prin masina de cafea si s-au transformat intr-o faina fina ) si ananasul trecut prin blender. Adaugam apoi si gelatina topita si amestecam totu foarte bine.( Atentie gelatina se distruge prin fierbere si crema rezultata va fi lichida si va curge.)
Cu un cutit bine ascutit taiem foietajul in doua si in umplem cu crema pina colada.
Prajitura se lasa la rece ana a doua zi apoi se pudreaza din belsug cu zahar pudra si se portioneaza.
Cu aceasta reteta particip la provocarea lansata de  Diva in bucatarie cu ocazia aniversarii a  #8aniSunFood.
Sun Food este unul dintre cele mai cunoscute branduri de conserve din Romania si in luna decembrie aniverseaza 8 ani de gatit sanatos si delicios! Sun Food este unul dintre putinele branduri de conserve din tara care nu contin conservanti, E-uri si nici aditivi alimentari! SunFood va invita sa sarbatorim impreuna prin acest concurs aniversar cu premii frumoase si utile.


Trimiteți un comentariu