joi, 4 decembrie 2014

Tort cu mascarpone si ananas


Un tort delicios, cu arome exotice, cremos si fin deopotriva, pentru cele mai rafinate gusturi.
Am ales un blat umed de vanilie, pentru ca mi se pare cel mai potrivit pentru crema de mascarpone cu ananas.
Ingrediente blat:
5 oua mari
225 g unt fara sare
o jumatate de cana ulei
3 cani zahar
1  cana iaurt grecesc
3 cani faina tip 000 ( speciala pentru patiserie)
1 plic praf de copt
1 fiola esenta de vanilie
un varf ligurita sare fina
( am folosit o cana de 200 ml)

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, se adauga apoi untul topit si racit , intercaland cu uleiul. (intocmai ca la maioneza)
Se mixeaza cu grija pana la incorporarea elementelor.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea. Apoi se incorporeaza in compozitia de galbenusuri impreuna cu iaurtul.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Apoi se pune toata peste peste compozitia formataimpreuna cu aroma de vanilie. ( daca doriti, in loc de vanilie puteti folosi esenta de cocos atunci veti transforma tortul intr-unul exotic- pina colada) Amestecam cu o spatula din lemn, cu miscari usoare , de sus in jos.
 Se coace 25-30 minute in tava cu fund detasabil ( diametru 22) la cca 200 grade.

Ingrediente crema:
1 cutie de ananas bucati Sun Food
200 ml frisca pentru batut
200 g crema mascarpone
1 plic de gelatina
cateva picaturi esenta de vanilie
Pentru inceput punem gelatina la inmuiat in siropul de la compot.

Apoi taiem cat mai fin ananasul si il amestecam cu branza mascarpone. Gelatina se pune 2-3 minute pe bain-marie, apoi se lasa putin sa se racoreasca. Atentie gelatina se distruge prin fierbere.
Amestecam siropul cu gelatina cu mascarpone si ananasul taiat  si adaugam jumatate din frisca batuta bine si esenta( care din nou poate fi inlocuita cu aroma de cocos). Cealalta jumatate o pastram pentru ornat tortul.
Impartim blatul in trei si repartizam crema imtre foi.
Acoperim tortul cu restul de frisca si ornam dupa imaginatie si ocazie.



Cu acest tort am sarbatorit ziua sotului dar totodata si  #8aniSunFood. Sun Food este unul dintre cele mai cunoscute branduri de conserve din Romania si in luna decembrie aniverseaza 8 ani de gatit sanatos si delicios! Sun Food este unul dintre putinele branduri de conserve din tara care nu contin conservanti, E-uri si nici aditivi alimentari!...si  Diva in bucatarie ne invita la concurs.



Trimiteți un comentariu