O reteta usoara, parfumata, pufoasa... potrivita pentru zilele reci de iarna .
Aluat:
Drept masura am folosit o cana de 200 ml
o jumatate cana smantana grasa
un cubulet drojdie (40g)
1 ou
2-3 linguri unt
un varf cutit sare
400-450 g faina BL00 Gold Maya
Umplutura
1 lingura cu varf scortisoara pudra Kamis
o jumatate cana zahar brun
aproximativ 100 g unt
Glazura
un sfert cana smantana
un sfert cana zahar pudra

Din aluat se face o foaie subtire , de cca 5 mm pe care o ungem cu untul amestecat cu zaharul brun si scortisoara.Se ruleaza strans si cu un cutit foarte ascutit se taie bucati de 3 cm.Asezam bucatile in tava , cu o taietura in sus, pe foaie de copt. Acoperim tava cu folie si mai lasam la crescut jumatate de ora.
Incalzim cuptorul la 180 grade si coacem rulourile timp de 15-20 minute.
Se servesc calde cu glazura formata din smantana frecata cu zaharul pudra sau cu frisca.
Nota: Cu aceasta reteta am participat la concursul organizat de Diva in bucatarie si Kamis -viata are gust.
Comentarii