Cinnamon rolls


O reteta usoara, parfumata, pufoasa... potrivita pentru zilele reci de iarna .
Aluat:
Drept masura am folosit o cana de 200 ml
o jumatate cana lapte
o jumatate cana smantana grasa
un cubulet drojdie (40g)
1 ou
2-3 linguri unt
un varf cutit sare
400-450 g faina BL00 Gold Maya
Umplutura
1 lingura cu varf scortisoara pudra Kamis
o jumatate cana zahar brun
aproximativ 100 g unt
Glazura
un sfert cana smantana
un sfert cana zahar pudra
Preparam o maia din laptele caldut in care dizolvam drojdia si zaharul. Acoperim vasul pentru 5-10 minute. Cand incepe sa formeze bule la suprafata lichidului se adauga oul, smantana, sarea, untul moale si faina.(Optional puteti adauga jumatate de plic de praf de copt, am incercat ambele variante si nu am vazut nici o diferenta)  Se framanta aluatul, daca vi se pare prea tare mai adaugati 2-3 linguri smantana sau dinpotriva puteti pune  un pic de faina in plus daca aluatul iese prea moale. Aluatul este gata cand se desprinde de pe mana si de pe vasul in care framantam. Se lasa la crescut , acoperit cu folie cca o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Din aluat se face o foaie subtire , de cca 5 mm pe care o ungem cu untul amestecat cu zaharul brun si scortisoara.Se ruleaza strans si cu un cutit foarte ascutit se taie bucati de 3 cm.Asezam bucatile in tava , cu o taietura in sus, pe foaie de copt. Acoperim tava cu folie si mai lasam la crescut jumatate de ora.
Incalzim cuptorul la 180 grade si coacem rulourile timp de 15-20 minute.
Se servesc calde cu glazura formata din smantana frecata cu zaharul pudra sau cu frisca.
Nota: Cu aceasta reteta am participat la concursul organizat de Diva in bucatarie si Kamis -viata are gust.

Comentarii