sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Cozonac cu fulgi de cocos

Acum ceva vreme am vazut pe blogul lui Nico o paine cu cocos... Arata super bine asa ca eu am indulcit-o si modificat putin reteta si  bineinteles cum trebuia sa probez noul cuptor ... am executat-o
Ingrediente: (2 cozonaci)
1 ou +2 galbenusuri
260 ml lapte caldut
30 g unt
200g zahar
40 g drojdie
1/2 lingurita sare
100 g fulgi de nuca de cocos
600 g faina
2 zahar vanilat
2-3 linguri ulei

Glazura
2 buc albus
1 lingurita  lapte
1 lingura faina
4 linguri zahar
1 lingura unt
2 linguri fulgi de cocos


Framantam un aluat ca pentru cozonac. In laptele caldut dizolvam zaharul si drojdia.Lasam la dospit 20 minute, apoi adaugam oul si galbenusurile, jumatate din fulgii de cocos, untul, sarea , zaharul vanilat si faina. Se framanta bine pana ce aluatul se desprinde de pe mana. La sfarsit mai adaugati 2-3 linguri de ulei . Lasati la crescut intr-un loc cald acoperit cu folie e plastic.
Cand aluatul este suficient de crescut, il impartim in 16 portii egale. Ungem mainile cu ulei si din fiecare portie formama cate o bila pe care o tavalim prin cocos, apoi o punem in tava. Primul strat format din 4 bile apoi un nou strat din 4 bile asezate intercalat. Facem 2 cozonaci pe care ii acoperim din nou cu folie si ii lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru glazura facem o bezea din albus si zahar, punem untul topit si racit, laptele si fulgii de cocos amestecati cu faina. Ungem cozonacii si ii punem la copt 30 minute in cuptorul incalzit la 180 grade, sau pana se rumenesc.








Trimiteți un comentariu