miercuri, 21 ianuarie 2015

Orange curd


O crema exotica, fina,  cu aroma de citrice, usor acida, potrivita pentru a imbunatati orice tip de desert .
 Ingrediente:
2 oua
2 galbenusuri
2 portocale mari ( aprox. 200 ml suc proaspat de portocala)
jumatate de lingurita de coaja de portocala (fara partea alba)
75 g unt gras
1 lingura extract de stevie de la green sugar
  Mod de preparare:
 Ouale si galbenusurile se bat usor cu telul intr-un vas pe care il puteti potrivi deasupra altuia in care fierbe apa (bain-marie). Adaugam untul, coaja si sucul proaspat de portocala si untul taiat cubulete.
Extractul de stevie se adauga dupa gust. Mie imi place orange curd mai acrisor si am pus cam 40 de picaturi dar, puteti adauga dupa gust  ... mai mult sau mai putin. 
Trecem cratita deasupra aburului ai amestecam incontinuu pana se ingroasa ( capata consistenta unei budinci).
Din aceasta cantitate au iesit aproximativ 400 g.
Se pastreaza la frigider in borcane recipiente de sticla , sterilizate, inchise ermetic.






Trimiteți un comentariu