joi, 8 ianuarie 2015

Prajitura cu budinca de capsuni


Mi se intampla de multe ori la sarbatori sa raman cu albusuri, cate o data le conglez,dar mai inventez cate o prajitura care se dovedeste delicioasa.
Ingrediente:
o foaie foietaj (400 g)( ramasa in plus de la niste pateuri)
6 albusuri
100 g unt
1 praf de copt
6 linguri zahar tos
6 linguri faina alba BL00 de la Gold Maya
500 ml lapte
1 plic budinca de capsuni
1 plic gelatina
100 ml sirop de capsuni(compot)
100 ml frisca lichida
Asezati foaia de foietaj in tava si coaceti conform instructiunilor  producatorului.
Albusurile se bat spuma tare cu un varf de cutit sare. Apoi se adauga rand pe rand cate o lingura de zahar si se bate pana devine o bezea lucioasa la sfarsit adaugati untul topit si racit. Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Se pune peste bezea si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule, amestecand de sus in jos prin rasurnare. In acest mod foaia va iesi foarte pufoasa.
Se pune in tava mica de la aragaz , pe foaie de copt. Nivelati cu spatula si coaceti 10-15 minute la 180 grade. (tava mica are cam aceleasi dimensiuni cu foaia de foietaj)
Preparati budinca de capsuni . Hidratati gelatina in sirop , apoi puneti pe baie-marie 2-3 minute, doar pana se dizolva. Bateti frisca lichida , iar cand budinca si gelatina s-au racit  , se amesteca impreuna.
Pentru montarea prajiturii sectionati foietajul in doua (de la mijloc, la fel cum faceti cu un blat de tort). Impartiti crema in doua si umpleti prajitura .
O foaie de foietaj / crema/ foaia pufoasa de albusuri/ crema iar la sfarsit ultima foaie de foietaj pe care o pudrati din belsug cu zahar pudra vanilat.




Trimiteți un comentariu