sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Tort Nua de cafea


Aceest tort este foarte usor de facut si cand il scoatem din tava de copt este deja umplut.
Ingrediente blat:
3 oua
150 g zahar
100 ml ulei( eu am pus unt topit si racit)
75 ml lapte
225 g faina speciala pentru patiserie Gold Maya BL00
1 jumatate lingurita praf de copt
1 lingura lichior de cafea

Ingrediente crema:
1 galbenus
300 ml lapte
75 g zahar
40 g faina alba BL00
1 lingura cafea instant
Dupa cum va spuneam e foarte simplu. Intai preparam crema de cafea . Galbenusul se freaca bine impreuna cu zaharul pana se albeste , se adauga apoi nessul, faina si 2-3 linguri de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert. Cand acesta incepe sa fiarba punem compozitia de galbenus si fierbem la foc mic amestecand incontinuu pana devine o budinca bine legata. Se lasa la racit.
Albusul se mixeaza bine cu zaharul pana devine bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul, lichiorul si laptele. Omogenizam lejer.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se aduga peste oua. Amestecam cu o spatula, prin rasturnare sa nu se lase.
Incalzim cuptorul la 180 grade.Tapetam cu foaie de copt o tava cu diametru de 22-25 cm. Turnam compozitia si o nivelam cu spatula. Cu o lingura repartizam "budinca" de cafea peste blat. Se coace la 160-180 grade timp de 35-40 minute. Cand este gata se lasa la racit in tava.
Se serveste rece, pudrata cu zahar.


Trimiteți un comentariu