miercuri, 11 februarie 2015

Paine de lapte (pan de leche)


Ingrediente:
125 ml lapte
30 g unt
1 ou mare
15 g drojdie
300 g faina de cea mai buna calitate (Gold Maya BL00 )
50 g zahar
un pic de sare
50 g unt pentru uns
zahar vanilat
susan

 Preparare:
 Intr-un vas se pune laptele incalzit,vanilie, untul, oul,zaharul si drojdia. Amestecam usor cu o lingura de lemn si lasam sa dospeasca un sfert de ora. Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si framantam pana se formeaza un aluat omogen care se dezlipeste de pe peretii vasului in care lucram. Lasam la crescut o ora.
Impartim aluatul in 7-8 portii . Din fiecare portie facem o turtita subtire pe care o crestam cu un cutit. Ungem  cu unt topit amestecat cu vanilie si rulam usor, rasucim apoi ruloul in forma de melc si bagam capatul dedesupt sa nu se desfaca. Pentru a avea painici cu model frumos, crestam spre stanga de exemplu si rulam spre dreapta.
Asezam pinica pe foaie de copt , ungem cu unt . Acoperim cu alta foaie de copt si lasam sa creasca 30 de minute, timp in care incalzim cuptorul la 180 grade.Cand au crescut ungem din nou cu unt si presaram cu susan. Se coc timp de 15-20 minute.

Trimiteți un comentariu