duminică, 15 februarie 2015

Trandafirasi cu branza

Ce spuneti de un buchetel asa... mai special ...
Aluat:
400 ml sana (iaurt, lapte batut)
700 g faina Gold Maya BL00
1 ou
100 g zahar
100 g unt
40 g drojdie proaspata
o lingura coaja de portocala
un varf lingurita sare
 Incalziti laptele, in care dizolvati zaharul , adaugati untul , oul si drojdia . Bateti usor cu o furculita sa se omogenizeze , presarati un pumn de faina, apoi lasati maiaua un sfert de ora sa se activeze drojdia. Cand la suprafata lichidului apar bule incepeti sa framantati, adaugand faina si sarea, coaja de portocale sau orice arome va plac. Aluatul se framanta pana devine omogen, la fel ca cel pentru cozonac. Acoperiti cu un servet curat si lasati la crescut pana isi dubleaza volumul.
Umplutura
600 g branza dulce
un pumn de stafide
50 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 albus
Se amesteca toate intocmai la fel ca pentru placinte.
Pentru uns: 
1 galbenus
1 lingura lapte
cate o safida pt fiecare trandafir
forme de briose
In functie de marimea formelor impartiti aluatul in portii.  Din fiecare portie se intinde o foaie. Se cresteaza , se pune branza in mijloc si se "aduna " cate o petala in jurul acesteia. Asezati fiecare tandafir in forma, iar in mijloc se pune cate o stafida. 
Galbenusul se bate cu laptele  si cu un penson ungem trandafirasii.
Se coc la 180 grade timp de 30-35 minute( in functie de cuptor si marimea formelor) sau pana devin aurii.


 


Trimiteți un comentariu