miercuri, 18 martie 2015

Chiftele de naut cu sos de rosii si ardei

Particip cu reteta Chiftele de naut cu sos de rosii si ardei la “Concursul Condimente delicioase pentru o masa reusita de Pasti” , organizat de Laura Adamache Retete culinare si pastaidevanilie.ro”. 
 Iar pentru ca in post mancarurile tind sa fie plictisitoare eu vreau sa va arat cum puteti servi aceste delicioase chiftele in mai multe feluri. Ca atare reci sau calde, in salata sau cu sos.

Ingrediente chiftele:
400 g naut fiert si scurs ( conserva)
1/2 lingurita chimen pudra
1/2 lingurita savory spice
2 catei usturoi
1 cartof mare fiert
2-3 linguri faina
2-3 linguri pesmet
1/2 legatura marar
sare si piper dupa gust
100 ml ulei pentru prajit

Ingrediente sos:
1 ardel rosu (al meu a fost de la congelator)
1 ceapa rosie
2-3 linguri ciuperci feliate (pot fi si  de la borcan) 
1 lingura naut (pastram din cel fiert)
400 g rosii in sos de rosii ( eu am folosit tot o conseva)
2-3 linguri ulei
1 catel de usturoi
sare si piper dupa gust 


  Nautul il punem in blender si mixam pana obtinem o pasta fina. Adaugam cartoful facut piure, usturoiul pisat, faina si pesmetul . Asezonam cu sare, piper si chimen adaugam mararul tocat fin si omogenizam bine. Formam bile, pe care le trecem prin faina si le prajim in uleiul incins.Le scoatem pe prosop de hartie si le servim calde sau reci. 

 Cand sunt gata, chiftelele se pot servi ca atare sau in salate. Cele ramase pe mai tarziu se pot transforma intr.un fel principal delicios.
Pentru sos punem la prajit legumele tocate fin, cand incep sa se inmoaie adaugam rosiile cu tot cu suc si chiftelele. Saram si piperam dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic 5-10 minute.
Serviti calde.

Trimiteți un comentariu