duminică, 26 aprilie 2015

Prajitura de iaurt cu cacao

Cine spune ca dulcele strica siluieta? Poti face foarte multe prajituri care sa iti potoleasca poftele interzise si sa iti multumeasca papilele gustative. Asa este si prajitura din iaurt... racoroasa, dulce, parfumata... si chiar usor de facut.

Ingrediente:
6 iaurturi mici (125g)
4 oua
1 lingura indulcitor de stevie, lichid
1 zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
1 plic budinca de cacao ( sau doua linguri amidon de porumb si 2 linguri de cacao neagra)
Este deosebit de usor de preparat. Iaurturile stoarse putin se amesteca impreuna cu galbenusurile, zaharul vanilat, indulcitorul, coaja rasa de lamaie si budinca. 
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cativa stropi de zeama de lamaie. Se toarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu o spatula , in asa fel incat sa ramana o compozitie pufoasa. Aceasta se toarna intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul incalzit la 160 grade timp de 45 minute. Se ridica foarte tare , intocmai ca un soufle. Cand este gata o lasam la racit in cuptor, apoi o punem 1-2 ore la frigider. Se portioneaza si se serveste. Este deosebit de cremoasa si fooarte buna. Daca doriti sa aiba foarte putine calorii puteti folosi iaurt 0 % grasime.

Trimiteți un comentariu