duminică, 9 august 2015

Cheesecake cu fructe tropicale ( fara coacere)

Cheesecake este cea mai simpla si mai gustoasa prajitura, cu o crema fina de branza, blat de biscuit si toping de fructe.
Ingrediente :
500 g branza proaspata de vaci de la Delaco ... fina si cremoasa
150 g ceva fin cremos ... tot branzica de la Delaco, e putin sarata si da o cremozitate de vis prajiturii
200 ml frisca lichida
150 g biscuiti normali
80 g unt
2 plic zahar vanilat
1 plic gelatina
1 plic gelee de tort
1 conserva de fructe tropicale SunFood
piscoturi cat sa acopere marginea formei
esenta de vanilie
1 lingura de stevie lichida
2 linguri zahar brun
1 lingura unt
Modul de preparare este foarte simplu.
Se pune gelatina la hidratat in zeama de la compot. Apoi o topim 1-2 minute pe bain -marie.
Zdrobiti biscuitii si amestecatii cu 8o g unt topit si un zahar vanilat. Rezulta o masa sfaramicioasa pe care o tasam pe fundul unei forme detasabile. Tapetam tava pe margini cu jumatati de piscoturi.
Frisca lichida se bate , apoi adaugati branza si bateti 2-3 minute la viteza mare pana compozitia devine cremoasa, adaugati gelatina, o lingura de esenta si stevia . Omogenizati si turnati compozitia in tava. Puneti la rece pana pregatiti fructele.
Intr-o tigaie se pune zaharul brun, o lingura de unt si fructele scurse bine de zeama. Lasati sa se caramelizeze cateva minute.
Amestecati plicul de gelee de tort cu 250 ml apa ( eu am facut compot de pere si am folosit zeama)  si turnati peste fructe. Aduceti la punctul de fierbere apoi lasati la racorit putin .
Cand da semnne ca incepe sa se coaguleze turnati peste branza, nivelati si puneti pentru cateva ore la frigider.
Cand este gata , detasati inlelul si portionati .






Trimiteți un comentariu